Грошей більше - дороги гірше: Гройсман повідомив, скільки розкрадають при будівництві трас

23.05.2018, 12:03

Місцева влада в поточному році отримає тільки на будівництво доріг місцевого значення 11 мільярдів гривень. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, передав кореспондент ASN.

"Інформація про ті компанії, які дозволяють собі робити з відхиленням від норм або робити приписки, буде публічною. І я буду звертатися в правоохоронні органи, щоб їх притягнули до відповідальності", - зазначив прем'єр. За його словами, в минулому році в Україні було побудовано доріг більше, ніж у рекордному 2011 році, коли країна готувалася до проведення "Євро-2012", в 2018 році обсяг робіт буде збільшений ще вдвічі.

При цьому він додав, що висока якість дорожніх робіт перебуває у сфері відповідальності не тільки уряду, але й місцевої влади. Як пояснив прем'єр, з усього дорожнього фонду майже 11 млрд грн йде тільки на місцеві дороги, всього ж фінансування програми передбачає 47 млрд грн.

"Ніхто нікому не давав права красти", - підкреслив чиновник. Нагадаємо, з нинішніми темпами будівництва доріг в Україні нормальне дорожнє покриття з'явиться не раніше ніж через 60 років. Про це заявив голова депутатської групи "Відродження" Віктор Бондар.

Читайте АСН в Google News