За бранців Кремля: Геращенко закликала українську діаспори по всьому світу пікетувати посольства РФ

23.05.2018, 12:31

Щоб чинити тиск на Кремль і домогтися звільнення українських політичних в'язнів із російських в'язниць, представники української діаспори мають пікетувати посольства РФ по всьому світу. Про це заявила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, виступаючи з парламентської трибуни під час пленарного засідання Верховної Ради України, передав кореспондент ASN.

"Ми повинні підтримати всі ті акції, які активісти проводять там, де вони і повинні бути, - під посольствами РФ, під консульствами. Ми закликаємо весь світ тиснути на Російську Федерацію з однією метою - звільнити українців. Дорога діаспоро, проведіть пікети і мітинги з однією вимогою - звільнити політичних в'язнів Кремля", - зазначила політик.

За її словами, МЗС України багато разів звертався до керівництва РФ з вимогою допустити консулів до незаконно затриманих українських громадян, проте російське зовнішньополітичне відомство залишає всі ці звернення без відповіді. Зокрема, в ситуації з ув'язненим українським режисером Олегом Сенцовим керівництво РФ заявляє, що той є громадянином Росії, хоча той не позбавлявся і не відмовлявся від українського громадянства і не підписував документи про надання йому іншого громадянства.

При цьому вона додала, що українська сторона заявляла в ході зустрічі в Мінську про готовність передати РФ 23 людини, засуджені за участь у бойових діях на Донбасі проти ЗСУ для звільнення політв'язнів Кремля. Однак РФ вже два місяці затягує з відповіддю.

Нагадаємо, 14 травня засуджений у РФ до 20-річного терміну український режисер Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх в'язнів Кремля - ​​громадян України. Всього, за його підрахунками, в РФ незаконно утримується в місцях несвободи 64 громадянина України.

Читайте АСН в Google News