Закон ухвалять, але суд нівелюють: політолог прогнозує голосування щодо антикорсуду

22.05.2018, 10:28

Закон про створення незалежного Антикорупційного суду буде прийнятий, проте його значення буде нівелюватися усіма незацікавленими в його роботі політичними силами. Про це заявив політик Кирило Молчанов на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Однозначно цей законопроект буде прийнятий в якомусь вигляді, тому що просто так проігнорувати його не вийде, так як тиск колосальний йде ззовні на вулицю Банкову, але його будуть намагатися нівелювати", - зазначив експерт. За його словами, крім того, очевидно вже зараз, що найближчим часом такий суд не запрацює, оскільки під нього не передбачено фінансування.

При цьому він додав, що яскравим прикладом саботування процесу створення антикорупційних органів в Україні є Державне бюро розслідувань. Так, уже півроку у нового органу немає ні приміщення, ні штату, ні бухгалтера, а його зі скандалом обраний глава заявляє, що навіть не отримує зарплати через відсутність уповноваженої на те посадової особи.

"Нинішній владі цей суд взагалі нічим не загрожує найближчі півтора року", - підсумував політолог. Нагадаємо, створення Антикорупційного суду названо головною темою поточному пленарному тижні.

Читайте АСН в Google News