Сестра Сенцова пояснила, навіщо Олег почав голодування

21.05.2018, 19:08

Український режисер Олег Сенцов, який відбуває 20-річний термін у російській колонії, зважився на голодування через відчай. Про це заявила сестра Олега Сенцова Наталія Каплан на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Голодування особисто для мене стало несподіванкою, хоча Олег намагався підготувати маму - він просив її не хвилюватися, коли вона дізнається новини", - зазначила вона. За її словами, після оприлюднення новини про голодування Сенцова його мати перебуває в поганому стані.

При цьому Каплан назвала рішення бранця "актом відчаю" людини, яка перестала вірити у своє звільнення і вирішила спробувати прискорити звільнення інших політв'язнів. Крім того, вона уточнила, що дата, обрана Сенцовим для його акції, невипадкова.

Так, режисер розраховує, що Чемпіонат світу з футболу, який пройде в РФ, допоможе залучити до теми українських політв'язнів у російських в'язницях увагу світової громадськості. Нагадаємо, 16 травня українським ЗМІ стало відомо, що режисер і письменник Олег Сенцов, який відбуває у російській в'язниці 20-річний термін за тероризм, оголосив безстрокове голодування. Раніше він скаржився сестрі, що втрачає здоров'я, оскільки у нього кришаться зуби і випадає волосся.

Читайте АСН в Google News