Під російським посольством читали легендарну п'єсу Грєміної про Сенцова

18.05.2018, 17:32

«У Росії сльози світяться крізь сміх, Росію Бог божевіллям карав, Росії послужили більше всіх ті, хто її сильніше зневажав». Біля посольства РФ сьогодні читали документальну п'єсу «Заручини» в пам'ять про її автора Олену Грєміну і на підтримку кінорежисера Олега Сенцова та інших політичних в'язнів путінського режиму.

Глядачами українських акторів - В'ячеслава Довженка, Романа Ясинівського, Андрія Ісаєнка, Олександра Фоменка, Максима Курочкіна - могли стати російські дипломати. Правда, через колючий дріт.

Художній керівник московського Театру.doc Олена Грєміна пішла з життя 16 травня 2018 року. У цьому російському театрі регулярно проводилися акції та вистави на підтримку Сенцова та інших політв'язнів, за що в 2014 році його закрили. Після цього Олена, ґрунтуючись на інтерв'ю і документах, створила документальну п'єсу про процес над Сенцовим, Кольченком і Афанасьєвим. П'єса про вірність і зраду, силу духу і малодушність, покірність і незламність.

У день 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з єдиною вимогою - щоб Росія звільнила українських політв'язнів.

«Російська влада» - звучить абстрактно. Це начебто система, але за цією системою стоять живі люди, які не тільки втручаються в політику чужих країн, але і знищують своїх громадян, що мають щось проти, - каже драматург Наталія Ворожбит. - Насправді це акція, що не спланована і не підготовлена ​​дуже ретельно, вона швидше акція-емоція і реакція представників нашого театрального і кіноспівтовариства, яке перебуває в розпачі і нерозумінні того, як можна допомогти. Але і мовчати не можна. Треба кричати, говорити, читати, нагадувати, рахувати дні, скільки людина голодує, а сьогодні п'ятий день. Так! Ми тут для того, щоб, можливо, кричати в Космос - Олегу живи, Олегу тримайся!

Читайте АСН в Google News