Фонд гарантування майна розпродає активи трьох десятків банків

16.05.2018, 18:48

Фонд державного майна фізичних осіб (ФДМФО) завершує розпродаж активів тридцяти банків. Таку думку висловила заступник директора-розпорядника Фонду державного майна фізичних осіб Світлана Рекрут на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У нас близько 30 банків, де ліквідація повинна бути закінчена протягом наступних 12 місяців. Деяким банкам залишилося по 4-5 місяців. І практично в кожному банку є цінні папери", - зазначила чиновник.

За її словами, ФДМФО, відповідно до закону, повинен завершити ліквідацію банку протягом п'яти років, однак йому не завжди вистачає на це повноважень. У той же час, якщо по закінченню п'ятирічного терміну залишаються нереалізованими цінні папери фінансової установи, що ліквідується, вони підлягають списанню, у чому орган не зацікавлений.

При цьому вона додала, що у своєчасній ліквідації банку зацікавлені як кредитори, так і держава, як і всі учасники Фондового ринку, оскільки в такому випадку вдається виручити набагато більше коштів. Нагадаємо, в кінці грудня минулого року Національний банк України (НБУ) прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати "Родовід Банк".

Читайте АСН в Google News