Ці продукти не можна зберігати в холодильнику

15.05.2021, 12:35

Можливо, ви вже звикли за інерцією заштовхувати всю їжу в холодильник, але деяким продуктам там зовсім не місце. Вони залишаються більш свіжими і корисними при кімнатній температурі, а холод їм може тільки нашкодити.

Диня

Зберігання в холодильнику знизить кількість антиоксидантів в дині майже вдвічі. При кімнатній температурі ж у динях зберігається така речовина, як бета-каротин (він покращує стан шкіри і підтримує зір). Ви можете лише трохи охолодити нарізані скибочки дині для запобігання росту бактерій.

Базилік
Якщо ця тропічна рослина зберігається при температурі нижче +5 градусів, вона швидко чорніє. Тримайте базилік у тінистому місці, поставивши його в склянку з водою, як букет. На сам «букет» можна надіти поліетиленовий пакет, щоб базилік був у вологому середовищі і міг дихати.

Картопля

Холодна температура перетворює картопляний крохмаль на цукор. Це призводить до того, що текстура картоплі стає розсипчастою, а смак - злегка солодкуватим. Картопля найкраще зберігається при температурі + 7-8 градусів (більшість холодильників встановлені на + 2-4 градуси). Складіть її у паперовий пакет і відправте в прохолодну комору. Пам'ятайте, що прямі сонячні промені викликають накопичення хлорофілу, в результаті чого картопля зеленіє і іноді навіть гірчить на смак.

Цибуля
Цьому овочу потрібна постійна циркуляція повітря, щоб залишатися свіжим. Зберігайте цілі цибулини в коморі, в паперовому пакеті з отворами. Цибуля не повинна сусідити з картоплею, бо вона виділяє газ і вологу, що може привести до швидкого псування картоплі. А ось нарізану цибулю в холодильнику охолоджувати можна.

Помідори

Холодне повітря змінює хімічний склад речовин у помідорах, і вони втрачають свою свіжість, пружність і приємний смак. Зберігайте цілі помідори при кімнатній температурі і, бажано, швидко їх вживайте в їжу.

Зерна кави
Вологість у холодильнику призводить до того, що стан зерен погіршується, а це значить, що ви не отримаєте свіжий аромат і приємний смак кави при заварюванні. Крім того, кожен раз, коли ви відкриваєте дверцята холодильника, температура коливається, створюючи конденсат, що, в свою чергу, призводить до ще більшої вологості. Зберігайте кавові зерна в повітронепроникному контейнері в коморі.

Часник

Часникові зубчики найкраще зберігаються при температурі від +15 до +18 градусів. Складіть їх у вентильований контейнер, щоб там був присутній необхідний рівень вологості, і поставте його в прохолодне місце або комору.

Гострі соуси
Оцет і консерванти в магазинних соусах не дозволяють їм зіпсуватися при зберіганні в коморі. А ось у холодильнику вони можуть втратити частину своєї гостроти.

Читайте АСН в Google News