МВФ залишає Україну без майбутнього: РПЛ наполягає на припиненні співпраці з кредитором

15.05.2018, 10:42

Співпрацю з найбільшим кредитором України - Міжнародним валютним фондом (МВФ) - необхідно негайно припинити, оскільки вона залишає країну без майбутнього. Таку думку висловив народний депутат України, голова фракції РПЛ Олег Ляшко, виступаючи з трибуни під час пленарного засідання Верховної Ради, передав кореспондент ASN.

"Команда Радикальної партії вимагає припинення кабального співробітництва з Міжнародним валютним фондом, в результаті якого в українців відбирають майбутнє, перетворюють їх на сировинну колонію, коли ми експортуємо дешеву робочу силу і сировину", - зазначив політик.

За його словами, мільйони українців їдуть на заробітки за кордон через мізерну зарплату всередині рідної країни, оскільки МВФ не дозволяє підвищувати заробітні плати в Україні. "Ціни на газ підвищувати можна, пенсійний вік піднімати можна, землю продавати можна, а зарплати, щоб люди гідно жили в своїй країні, піднімати не можна. Це політика програшу, яка примушує українців до бідності і на відсутність перспективи", - підкреслив при цьому  Ляшко.

При цьому він додав, що українці з острахом чекають червня, коли, як передбачається, буде підвищення цін на газ для населення до 11 тис. грн за тис. кубометрів. Нагадаємо, підвищення вартості газу для населення на 60% під тиском зовнішніх кредиторів і НАК "Нафтогаз" призведе до чергового стрибка інфляції в Україні. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

Читайте АСН в Google News