Найближчим часом бензин в Україні подорожчає ще на гривню - експерт

14.05.2018, 17:18

Уже до початку літа вартість 1 літра бензину в Україні збільшиться мінімум на 1 гривню. Таку думку висловив експерт ринку нафтопродуктів, гендиректор торговельної мережі АЗС Леонід Косянчук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Нафта подорожчала, і за нею нафтопродукти додали в ціні 106 доларів (за тонну. - Ред.). Що таке 106 доларів на тонні? Це близько 2,8 грн на літрі. У самий найближчий час ціни поповзуть вгору - щонайменше на гривню", - зазначив експерт.

За його словами, до цих пір операторам ринку вдавалося утримувати ціну бензину, не дивлячись на зростання вартості нафти. Так, у квітні ціна пального навіть трохи знизилася щодо березня.

Однак далі "стискати пружину цін" імпортерам не вдасться. При цьому він додав, що подорожчання нафти в світі спровокував вихід США з ядерної угоди з Іраном, а також зрослий попит на енергоресурс у Китаї.

Нагадаємо, вартість липневих ф'ючерсів на нафту марки Brent б'є рекорди на тлі виходу США з ядерної угоди з Іраном. Про це свідчать дані Лондонської біржі.

Читайте АСН в Google News