Новий виборчий кодекс не допоможе: на виборах як і раніше перемагає гречка і гривня – Геращенко

15.05.2018, 08:14

Зміна виборчого законодавства виявиться безсильною перед масовими фактами підкупу виборців на виборах. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Герщаенко на засіданні Погоджувальної ради в Києві, передав кореспондент ASN.

"Жоден змінений закон не змінить саму платформу виборчу, якщо і далі буде грати роль гречка, гривня, долар. Я думаю, і влада, і опозиція повинні діяти заодно в боротьбі з ними", - зазначила політик.

За її словами, за всіма фактами підкупу, шантажу і залякування виборчих комісій під час виборів в ОТГ повинні бути терміново порушені кримінальні справи. Крім того, на її думку, повинні бути названі політичні сили, причетні до ганебних фактів підкупу і спроби фальсифікації виборів.

При цьому вона додала, що найбільше фактів порушення закону на минулих виборах в ОТГ було зафіксовано в Одеській області. Нагадаємо, президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня висловив стурбованість фактами підкупу виборців з боку окремих політичних сил під час виборів в об'єднаних територіальних громад, які пройшли 29 квітня.

Читайте АСН в Google News