Бойко заявив, що миру на Донбасі "заважають політичні амбіції влади і радикали"

14.05.2018, 11:48

Політичні амбіції влади і дії радикально налаштованих політичних сил заважають встановленню миру на Донбасі. Про це заявив голова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко на засіданні Погоджувальної ради в Києві, передав кореспондент ASN.

"Коли на одній частині терезів стоять долі людей, повернення територій, відновлення миру і спокою у всій державі, а на другій частині - політичні амбіція і неготовність іти на компроміс, то наша фракція однозначно обирає перше", - зазначив політик.

За його словами, влада повинна проводити прямі переговори і робити все, щоб на базі "мінських угод" відновити мир в Україні. У той же час, на думку парламентарія, з подачі представників влади у Києві та інших містах відбуваються провокації, організовані радикально налаштованими силами.

Так, на думку Бойка, події, що відбулися, починаючи із зіткнень під час покладання квітів до пам'ятника генералу Ватутіну в Києві і в ході святкування Дня Перемоги, показали, як важливо навести лад у країні. При цьому він додав, що питання встановлення миру стає більш актуальним у період загострення ситуації на Донбасі, що спостерігається зараз.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається складною. На всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бої.

Окупанти 73 рази порушували режим припинення вогню, застосовуючи 122-мм артилерію, 82-мм і 120-мм міномети. Бійці ЗСУ вели активну оборону і давали адекватну відповідь бойовикам. В результаті ворожих обстрілів загинув один боєць ЗСУ, ще четверо українських військових отримали поранення.

Читайте АСН в Google News