Луценко: Зброю для терактів у Києві Савченко поставляли з Росії

11.05.2018, 13:37

Генеральна прокуратура знає прізвища і посади командирів з РФ, які надали Надії Савченко зброю для запланованого теракту в центрі Києва. Про це повідомив під час форуму "Острог Forum - 2018" керівник ГПУ Юрій Луценко, передає кореспондент ASN.

"Ми знаємо цих полковників за прізвищами, за їхніми іменами-прикриття, за їхніми посадовим званнями тощо", - додав він.

Нагадаємо, підозрюваній у підготовці державного перевороту і терактів Надії Савченко загрожує до 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Про це заявив на засіданні Шевченківського суду щодо обрання запобіжного заходу нардепу прокурор Головної військової прокуратури Олександр Банник. 22 березня Савченко оголошено підозру в підготовці терактів і поваленні влади в Україні.

Генпрокуратура опублікувала в Мережі ролик, в якому, як стверджують слідчі, представлені "факти вчинення Надією Савченко низки тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки і проти громадської безпеки".

Проте Надія Савченко залишиться Героєм України і народним депутатом до рішення суду. Про це пише КП. Правда, нардеп може сама написати заяву на складання повноважень.

Читайте АСН в Google News