Центренерго, ОПЗ та інші: ФДМ визначив перелік об'єктів великої приватизації

10.05.2018, 13:06

Фонд державного майна визначив 26 об'єктів, що підлягають великій приватизації. Про це заявив в.о. глави Фонду державного майна Віталій Трубаров під час засідання уряду, передав кореспондент ASN.

"Фонд підготував перелік об'єктів великої приватизації, які підлягають приватизації в 2018 році. До переліку запропоновано включити 26 об'єктів", - зазначив чиновник.

За його словами, 18 об'єктів знаходяться в управлінні ФДМ - серед них чиновник виділив "Центренерго", "Одеський припортовий завод", "Сумихімпром". Ще три об'єкти знаходяться в управлінні Мінекономрозвитку "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", завод "Електроважмаш", "Дніпровський електробудівельний завод".

Два об'єкти приватизації знаходяться в сфері управління Мінагрополітики - "Аграрний фонд" і "Державна продовольча зернова корпорація". Також серед підприємств, виставлених на продаж, - ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська", "Украгролізинг".

При цьому він додав, що радників, необхідних для реалізації продажу великих держоб'єктів відповідно до закону, Фонд держмайна призначить після внесення необхідних змін до законодавства. Нагадаємо, 7 березня 2018 року в Україні набув чинності новий закон про приватизацію.

Читайте АСН в Google News