Творці українського фентезі «Тільки Чудо» показали, як знімають фільм

08.05.2018, 10:15

Творці українського фільму-фентезі «Тільки Чудо» запросили журналістів на знімальний майданчик. Вони показали кілька найбільш видовищних сцен, над якими працюють в Києві.

Зйомки відбуваються в павільйоні на околиці міста. Там працюють над однією з ключових сцен з великою кількістю трюків і спецефектів. Для неї побудували стилізований під XVII століття вітрильник на полозах - буєр висотою в десять метрів, як на картинах художників Аверкампа і Брегеля.

На цьому кораблі головний герой Северин разом з собакою Сніжкою відправляються до лікаря Туксена заради порятунку хворого батька. Вони долають крижану пустелю, але по дорозі відбувається справжній шторм, корабель розбивається, а герої потрапляють у вир пригод. Події фільму розгортаються напередодні свята Миколая.

Стрічка «Тільки Чудо» отримала часткове державне фінансування. З 62 мільйонів гривень на створення фільму, 44 мільйони виділено з бюджету країни.

Прем'єра запланована на зиму. Нині відзнято вже 85% фільму.

В роботі задіяний міністр культури Євген Нищук у ролі батька.

«У казці головні персонажі - діти, - каже він. - Юного хлопчика я вже не зіграю, але в історії є місце і дорослим. Казка не може бути без дива. Віра в нього необхідна і для реального життя. Коли людина стикається з проблемами, дуже важливо не втратити цю віру».

На екрані можна побачити і співачку Іларію в ролі Феї Снів, і Lama в ролі Феї Льоду. А ще - більше 200 акторів і професійних фігуристів.

«Я співаю на кораблі пісню, що стала саундтреком. Спочатку ми з моїм другом музикантом з'являємося на ньому, але нас ніхто не помічає. Починається шторм, і всі тоді бачать, що крижана фея на борту. Цей образ мені рідний, адже я з дитинства мріяла бути Сніговою Королевою», - каже Lama.

Музику до фільму написав український композитор Дмитро Коновалов. Деякі композиції оркестр під керівництвом Миколи Лисенка виконав в новорічну ніч на Софійській площі Києва.

Більшість сцен зняли в Буковелі, де звели величезну декорацію - казкове містечко «Ніколас Сіті». Всього було пошито півтисячі казкових костюмів, з них - 300 ручної роботи. Їх спеціально для героїв і героїнь фільму створила український дизайнер Айна Гассе.

Читайте АСН в Google News