50 питань Мюллера. Трампа чекає неприємне випробування через Росію

01.05.2018, 16:53

Спецпрокурор США Роберт Мюллер передав адвокатам президента США Дональда Трампа близько 40 питань, які стосуються зв'язків глави Білого дому і його зв'язків з Росією. Нагадаємо, Мюллер займається розслідуванням передбачуваного російського втручання в минулі президентські вибори в США.

Видання The New York Times опублікувало деякі з цих питань. Наприклад, деякі стосуються відносин Трампа з його колишнім радником з національної безпеки Майклом Флінном. Трампа збираються запитати, чи знав він про дзвінки Флінна російському послу Кисляку.

Також у Трампа збираються запитати, з якої причини був звільнений радник Флінн. Також спецпрокурор хотів би дізнатися про суть дискусій в передвиборному штабі Трампа з антиросійських санкцій і можливості його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Також Мюллер хоче запитати у Трампа про можливі зв'язки з Росією колишнього глави виборчого штабу Пола Манафорта.

Президент США Дональд Трамп ще в червні 2017 року наказав звільнити спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує можливе втручання Росії в президентську кампанію США в 2016 році. Виконати свій намір президенту США завадив головний юрист Білого дому Дон МакГан, який погрожував відставкою.

Читайте АСН в Google News