Напій аристократів: 5 фактів про вино, які ви не знали

30.04.2018, 22:20

Вино, можливо, є одним з найбільш суперечливих алкогольних напоїв. Воно доречне і корисне, але в помірних кількостях. З нього також готують різні страви, маринують в ньому шашлик. Ним лікують кашель і просто п'ють для задоволення. Отже, п'ять цікавих і навіть дивних фактів, пов'язаних з вином.

Маловідомі факти про вино:

1. Чи можете ви уявити, що в світі є таке місце, де ви можете пити вино стільки, скільки хочете, і навіть безкоштовно? Уявіть собі, це правда. Зокрема, в Італії, в провінції під назвою Абруццо, був навіть встановлений фонтан вина. У будь-який час дня - приходьте і пийте скільки хочете.

2. Вино не є напоєм для веганів - як з'ясувалося, в деяких його різновидах присутні продукти тваринного походження. Наприклад, желатин.

3. Ще в Стародавній Греції почалася традиція «пити за здоров'я». Що це означає? Це коли безліч людей збираються на свято, а організатор заходу повинен демонстративно випити келих вина з кожним. Робилося це для того, що б люди не турбувалися про те, що напій отруєний.

4. Щоб позбутися від вираженої кислоти напою (раніше це були тільки сухі вина), стародавні римляни клали шматок хліба в стакан або миску. Це дозволяло відчутно знизити рівень кислотності.

5. Найстарішою наповненою вином пляшкою вважається посуд, що датується 1693 роком. Його знайшли 1897 році. Зараз пляшка вважається справжнісіньким історичним надбанням, і знаходиться в музеї в Шпайері (Німеччина), де, власне, і була знайдена.

Читайте АСН в Google News