У Росії зносять корпуси інституту, де розробили отруту «Новачок»

28.04.2018, 09:59

Філія Державного науково-дослідного інституту органічної хімії та технології в Шиханах, де, за даними британських експертів, розроблялася нервово-паралітична речовина «Новачок», почав зносити свої корпуси. Про це в інтерв'ю РІА Новини розповів керівник закритого адміністративно-територіального утворення Шихани Андрій Татаринов.

«Державний науково-дослідний інститут органічної хімії та технології - це інститут, який наразі, після завершення програми знищення хімічної зброї, почав знищувати сам себе. Зараз на території інституту йде знесення корпусів. Все будівельне сміття проходить через високотемпературні печі, а потім вивозиться на спецполігон», - розповів Татаринов.

Нагадаємо, 4 березня в англійському місті Солсбері були отруєні засуджений за шпигунство на користь Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, що спровокувало міжнародний скандал. Лондон стверджує, що до отруєння Скрипалів речовиною «Новачок», розробленою на об'єкті Шихани в Саратовській області, причетна Росія.

Читайте АСН в Google News