П'ять несподівано корисних властивостей червоного вина

27.04.2018, 22:30

Експерти відкрили 5 несподіваних корисних властивостей червоного вина. У той же час вчені рекомендують обмежувати споживання цього напою (його кількість не повинна перевищувати 2-3 склянок на тиждень), а також пам'ятати про високий вміст цукру в продукті.

Суперечки на рахунок питання «Пити чи не пити вино?» тривають серед фахівців і до цього дня. Деякі вчені схильні наполягати на повній відмові від будь-якого виду алкоголю, інші не так категоричні і вважають, що все-таки вино можна споживати в розумних кількостях і відзначають, що найбільш корисним є червоний виноградний напій, а не білий. Друга група експертів виділяє п'ять основних корисних властивостей червоного вина.

1. Користь для імунної системи. Йдеться про зниження ризику захворювань через вміст в напої ресвератрола - речовини, виробленого рослинами, коли вони пошкоджені, що допомагає їм виживати.

2. Покращує стан шкіри. Все той же ресвератрол зменшує кількість мікроорганізмів, що викликають вугри, і дає здорову поверхню світіння.

3. Зміцнення зубів. У вині містяться поліфеноли, які блокують патогенні бактерії, перешкоджаючи їх приросту на зубах.

4. Покращує травлення. Поліфеноли - це їжа для корисних мікроорганізмів, що живуть в кишечнику людини.

5. Зменшення маси тіла. Існує думка, що ресвератрол допомагає перетворити «білий жир» в «коричневий», легше спалюється.

Слід пам'ятати, що всі вищевказані властивості відносяться тільки до натурального вина, а не до сурогату. Людям, які не вживають алкоголь, експерти рекомендують пити чистий виноградний сік, якому притаманний аналогічний вплив на організм людини.

Читайте АСН в Google News