Скільки чашок кави в день можна пити вагітним

26.04.2018, 08:45

Всім відомо, що кава має як позитивні, так і негативні сторони. І це особистий вибір кожного, як пити цей напій і в якій кількості, проте в ситуації з майбутніми мамами все виглядає трохи складніше.

Просто тому, що вони відповідальні не тільки за себе, але і за дітей, яких виношують. А значить, будь-які дії, які теоретично можуть завдати шкоди вагітній, м'яко кажучи, не корисні і її майбутньому потомству. Тому ми знаходимо питання: «Чи припустимо вживання кави вагітними?» доречним і актуальним.

У Норвегії, протягом декількох років проводилися серйозні дослідження, які були спрямовані на вивчення параметрів залежності новонароджених і дітей старшого віку від звичок їхніх матерів. У ньому брали участь більш ніж 51 тисяч молодих мам або жінки, які перебували на ранній стадії вагітності.

Виявилося, що існує прямий зв'язок між вживанням кави і надмірною вагою у дитини. Це, зокрема, збільшення маси тіла без прискорення зростання, а також додаткові параметри, які свідчать про пасивне ожиріння. Ризики появи подібних відхилень у дітей прямо пропорційні кількості кави, яку випивали їх мами протягом періоду дослідження.

Висновок простий - якщо ви не хочете, щоб ваша дитина зіткнулася з підвищеним ризиком отримання зайвої ваги і всіх наслідків, пов'язаних з ним, - виключайте каву зі свого раціону під час вагітності.

Будьте здорові і всіх вам благ!

Читайте АСН в Google News