Не все погано: експерт описав користь від трудової міграції

26.04.2018, 10:36

Заробітчани везуть в Україну валюту і скорочують безробіття. Таку думку висловив заступник виконавчого директора Центру економічної стратегії Дмитро Яблоновський на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Короткострокова міграція – це вплив на курс, оскільки вони надсилають великий обсяг грошових переказів, це зменшення бідності та скорочення безробіття", - зазначив експерт. За його словами, з іншого боку, з початком зростання економіки внутрішній ринок починає відчувати проблеми в зв'язку з великим потоком трудових кадрів за кордон.

Так, з'являються в Україні підприємства відчувають гостру нестачу робочої сили, особливо кваліфікованої. При цьому він додав, що довгострокова міграція ж скорочує людський капітал і негативно впливає на демографічні показники.

Також істотно знижується і потік грошових переказів в Україну. Нагадаємо, близько трьох мільйонів українців зараз проживають на території Росії. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спілкування з активом української громади в Торонто.

Читайте АСН в Google News