Українці фінансують: Нафтогаз за 2017 рік заробив так само, як і Газпром

25.04.2018, 14:50

Нафтогаз за підсумками 2017 року отримав чистий прибуток у розмірі 39,33 млрд грн, що за поточним курсом дорівнює 1,5 млрд доларів. Про це повідомляє Enkorr із посиланням на джерело в уряді.

За рік прибуток Нафтогазу збільшився на 48% - з 26,5 млрд в 2016 році до 39,4 млрд в 2017 році. Відзначається, що фінансові результати підтверджені аудитором, який перевіряв звітність "Нафтогаз" як окремої юридичної особи, а не групи компаній.

Таким чином, за підсумками 2017 року прибуток Нафтогазу майже зрівнялася з прибутком російського Газпрому, який відзвітував про прибуток у 100,3 млрд рублів, що за поточним курсом дорівнює 1,63 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що, за твердженням ЗМІ, за чотири роки реформи Андрія Коболєва на чолі "Нафтогазу" обійшлися українцям в 65 млрд гривень. Про це повідомив журналіст Олександр Дубінський.

"Під гаслами "реформи газового ринку" і "газової незалежності від Росії"  Коболєв і Ко підняли ціни на газ до європейського рівня. І таким чином змусили звичайних українців переплатити за газ українського видобутку 65 млрд гривень", - зазначає Дубинський.

Також з першого травня підвищиться вартість природного газу, згідно з документами НАК "Нафтогаз". Нові цінові пропозиції опубліковані на сайті НАК "Нафтогаз". Згідно з повідомленням, нові ціни на природний газ будуть діяти з 1 травня 2018 року для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання. Як повідомляється, вартість природного газу з ресурсу компанії диференційована залежно від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків із компанією.

Читайте АСН в Google News