Бум 1890-х. Києву нагадали про недооцінений велосипед

25.04.2018, 09:05

Вулична виставка, що розповідає про велосипеди, відкрилася біля Національного історичного музею в Києві. Вона знайомить з історичними фактами про появу велоруху в столиці в кінці 1890-х років.

«Це творчий експеримент людей, які вклали свої зусилля в популяризацію велосипедної їзди, пропонували якісь транспортні рішення для розвитку сучасної інфраструктури за допомогою звернення до позитивної сторінці історії Києва, яку ми називаємо «Велобум 1890-х». Це було десятиліття до автомобільної епохи», - каже історик, автор і куратор експозиції Ольга Мартинюк.

Виставка – це кілька дерев'яних конструкцій на газонах. Вони – в формі хвиль, які символізують рух, звук, прискорення і уповільнення.

Експозиція і спосіб організаторів – Асоціації велосипедистів Києва – не тільки згадати історію, але звернути увагу на стан сучасної велосипедної інфраструктури в столиці. «Сьогодні не вистачає велодоріжок, що свідчить про слабку інтеграцію велосипедного руху в транспортну мережу міста», – впевнена координатор Асоціації велосипедистів Києва Ксенія Семенова.

Виставка продовжиться до 29 травня. В рамках неї організовані майстер-класи, спеціалізовані екскурсії та квести для дітей.

Читайте АСН в Google News