Порахувати мігрантів: демограф пояснив важливість перепису населення

24.04.2018, 15:25

Всеукраїнський перепис населення потрыбен для реальної оцінки кількості громадян, які проживають в країні, оскільки кількість мігрантів не встановлено. Таку думку висловив заступник директора з наукової роботи в Інституті демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи Олександр Гладун на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Під час обліку демографічних подій накопичуються похибки - переважно вони пов'язані з міграцією, тому що народжуваність у нас фіксується досить добре, смертність - теж. А ось що стосується міграції, у нас система міграційного обліку зруйнована", - зазначив експерт.

За його словами, знищення системи обліку міграції в Україні сталося внаслідок того, що Мін'юст передав обов'язки з обліку міграції територіальним громадам і місцевій владі. При цьому він додав, міграція з України набула масового характеру з початком бойових дій на Донбасі, а також після лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, уряд почав підготовку до всеукраїнського перепису населення, який проведуть тільки в 2020 році. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Читайте АСН в Google News