"Я помилився": прем'єр Вірменії подав у відставку

23.04.2018, 15:33

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку. Пост прем'єр-міністра країни займе Карен Карапетян. У поширеній прес-службою уряду заяві Саргсян звернувся «в останній раз» до всіх громадян, зокрема до тих, хто проводить акції протесту.

«Нікол Пашинян мав рацію. Я був не правий. Ситуація, що склалася, має кілька рішень, але ні на одне з них я не піду. Це не моє. Я залишаю пост керівника країни, посаду прем'єр-міністра», - наводить ТАСС слова Саргсяна.

Раніше Пашинян був звільнений із СІЗО. Нагадаємо, сьогодні до протестуючих у Вірменії вже приєдналися перші військові. Нагадаємо, від моменту призначення на посаду Сержа Саргсяна в країні не вщухали масові акції протесту. Опозиція заявляла, що, внісши зміни до Конституції, він фактично узурпував владу. Нагадаємо, країна стала з президентської, парламентською. А Саргсян з поста президента "перекочував" у прем'єрське крісло.

Активісти не згодні з подальшим перебуванням його при владі, бо за 10 років правління в країні, за їхніми словами, не реалізовувалися реформи, а відбувалася лише їхня імітація.

Читайте АСН в Google News