Як вибрати справжній сир - не витрачаємо гроші на фальсифікат

18.04.2018, 21:43

Ви знаєте, як відрізнити справжній сир від підробки? Насправді, ні смак, ні запах або колір не допоможуть у виборі по-справжньому якісного продукту. Тільки експерти в лабораторії розкажуть вам про наявність в сирі молока та інших інгредієнтів.

Справжній сир від підробки відрізняється, перш за все, відсутністю рослинних жирів, які все частіше використовуються у виробництві не тільки сирів, а й інших харчових продуктів.

Натуральний сир завжди на 100% містить коров'яче молоко, а також його похідні: вершки, жири і т.д.

На сьогоднішній день термін «сирний продукт» вже міцно використовується в промисловому побуті, і частка молочних компонентів в цьому сирі обов'язково повинна бути вище 50%, все інше - це сировина рослинного походження.

Крім того, експерти встановили, що у багатьох зразках фальсифікованих сирних молочних продуктів - 0% коров'ячого молока, і вони практично повністю складаються з рослинних складових. Особливо часто недобросовісні виробники продають сир на вагу, і в цьому випадку дізнатися правду про його походження вкрай складно.

Виробництво сиру - це спочатку не дешеве задоволення і навіть на етапі його приготування влітає в копієчку, тому і ціна на реалізації не може бути низькою, пам'ятайте про це при виборі даного продукту.

Читайте АСН в Google News