Розкрито ще одну таємницю народження життя на Землі

17.04.2018, 22:06

Сульфідні аніони, які свого часу утворилися в процесі розчинення вулканічної сірки в водоймах тоді ще зовсім юної Землі, посприяли тому, що на планеті з'явилися нові форми життя. До таких висновків прийшли вчені з MIT і Гарварду.

Питання народження життя на Землі і таємниця пов'язана з ним, багато століть займає розуми дослідників по всьому світу. І, незважаючи на те, що до цього дня ця загадка залишається нерозкритою, нове дослідження намагається відтворити картину того, які саме речовини переважали в атмосфері молодої Землі в ті часи, коли на планеті тільки з'являлися перші форми життя.

Якщо говорити про вчених з Гарварду, то вони зосереджені на молекулах, які більш відомі як сульфідні аніони. І воно зрозуміло, адже сірка - найважливіший і невід'ємний елемент життя, оскільки вона лежить в основі відразу декількох критично важливих амінокислот.

Вчені вважають, що саме процеси, пов'язані з трансформацією сірки і її хімічною реакцією, послужили тим потужним каталізатором, який прискорив перетворення простих пребіотичних молекул РНК - найважливіший будівельний блок для органічного життя.

Нагадаємо, що раніше науці був невідомий рівень сульфідів в древніх водоймах - але тепер, коли ці дані з'явилися, вони докорінно змінюють уявлення про молоду Землю і повинні враховуватися при побудові моделей зародження життя.

Читайте АСН в Google News