Переплутали в пологовому будинку: В Росії за помилку постраждалим виплатять мільйон

17.04.2018, 19:36

Тридцять років тому їх переплутали в лікарні, в результаті чого вони опинилися поруч з нерідними батьками - дві жительки Челябінська отримають за це компенсації в розмірі мільйона рублів, повідомила радник Центрального районного суду Челябінська Наталія Прохорова.

В одній із сімей через появу не схожої на батьків дитини сталася трагедія: батько вбив сусіда і потрапив до в'язниці, мати запила, а дівчинку відправили до притулку.

Ця історія викликала резонанс в Челябінську після того, як одна з переплутаних в лікарні - Катерина Туганова - написала на своїй сторінці в соціальній мережі, що справжня дочка Зої Туганової - Люсія, зросла в Башкирії не у своїх біологічних батьків. І, відповідно, навпаки - Катерина виховувалася не кровними родичами.

За її словами, Люсія опинилася в «сільській родині з хорошим доходом (навіть за радянськими мірками). Однак «все стало валитися», оскільки поява на світ дівчини слов'янського типу в башкирській сім'ї викликала багато пліток в селі.

Ось так помилка медиків фатально вплинула на життя двох жінок. Чи компенсує мільйон рублів той біль і розчарування, які пережили вони - велике питання. Але системі невластиві людські емоції, тому і ціна питання була виведена виключно в грошовий еквівалент.

Читайте АСН в Google News