Суд зняв арешт з рахунків Януковича-молодшого

16.04.2018, 22:52

Печерський райсуд Києва прийняв рішення про зняття арешту з рахунків фірм, які були пов'язані з сином екс-президента Віктора Януковича Олександром.

Зокрема, Печерський суд зняв арешт з рахунків ТОВ "Аран К", "Вектор-Перспектива", "Квардіс Н", "Типікон А", "Компанія з управління активами" ВБР-ІНВЕСТ", "Ді Соуз", "Мелон 8", "Бенефіт-Консалт", а також "Лайтрум".

На засіданні йшлося про питання заволодіння державними коштами через регіональні відділення "Укрзалізниці". На ці рахунки було накладено арешт в 2015 і в 2016 роках.

З точки зору тих, хто займався питанням розслідування, за допомогою рахунків компаній проводилася легалізація коштів збанкрутілого "Всеукраїнського банку розвитку", який свого часу належав Олександру Януковичу. Сумарно за кількістю фігурантів у справі присутні дванадцять фірм.

В одному з рішень вказується, що право на арештовані рахунки на сьогоднішній день належить ТОВ "Аскор-Інвест". Крім того, підозри у даній справі досі нікому не пред'явлені, а "слідчими не доведене, що кошти на зазначених рахунках є предметом злочинної діяльності". Дані обставини і стали головною і вагомою підставою для того, щоб зняти арешт.

Читайте АСН в Google News