Політолог пояснив, навіщо Трамп і Путін імітували бомбардування в Сирії

17.04.2018, 10:15

Локальні бомбардування проурядових об'єктів у Сирії військами західної коаліції були повністю зімітовані для того, щоб почати діалог Вашингтона з Москвою на офіційному рівні. Таку думку висловив політичний експерт Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Стрельнути треба було, тому що ситуація нагніталася, і Трампу потрібно було продемонструвати удар. Працює політтехнологія зі створення іміджу Трампа як великого і жахливого "яструба", щоб ніхто ні в якому разі не здогадався, що насправді, відносини Путіна і Трампа прекрасні і продовжують виконуватися ті домовленості, яких було досягнуто в 2017 році", - зазначив експерт.

За його словами, в іншому випадку, американського президента не зрозуміли б ні представники його республіканської партії, ні опоненти в таборі демократів. Таким чином, сторони зімітували розвиток "Карибської кризи-2".

При цьому він додав, що удар припав на "незрозумілі будівлі", які назвали заводом з виробництва хімічної зброї тільки після того, як РФ вивела всі свої військові об'єкти і сторони узгодили місця ударів. А далі засоби масової інформації Заходу і РФ розкрутили ситуацію в потрібному кожній зі сторін руслі.

Головною ж метою минулої постановки, на думку політолога, повинна стати офіційна зустріч Путіна і Трампа і переговори по "врегулювання" кризи вже в публічній площині, а не під килимом, як зараз. Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ американським військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. До операції долучилися Франція та Британія. Відразу після заяви Трампа в Дамаску сталася серія вибухів.

Читайте АСН в Google News