Кілька груп у Раді намагаються заблокувати "Північний потік-2" силами Швеції та Британії

12.04.2018, 13:08

Кілька груп у Раді "обробляють" Швецію і Британію для зупинки будівництва "Північного потоку-2" Таку думку висловила голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.

"В середині парламенту у нас є кілька груп, які працюватимуть з країнами, які є надзвичайно важливими - зокрема, в коаліції з підтримки Данії. Щоб підтримали такі країни, як Швеція, Велика Британія", - зазначила експерт.

За її словами, найближчим часом пройде одна з сесій ОБСЄ у Копенгагені, яку українська делегація також може використовувати для просування своєї позиції в ЄС. Зокрема Данія, як пояснила Гопко, також є противницею подальшого будівництва потоку.

"Від дозволу Данії залежить питання, чи будуть далі будувати", - уточнила політик. Крім того, за її словами, очікується, що США може посилити санкції щодо тих компаній, які будують "Північний потік-2".

Також, на думку  нардепа, можна також очікувати більш чіткої позиції з цього питання з боку Німеччини. Зараз свою згоду на будівництво дала Фінляндія. Нагадаємо, згідно з думкою експертів, до 2020 року "Газпром" може залишити Україну взагалі без транзиту, оскільки потужностей для транзиту газу в ЄС в обхід України після завершення будівництва Північного потоку-2 у нього вистачить з лишком.

Читайте АСН в Google News