Медреформи знищили 20 тисяч лікарень в Україні - експерт

10.04.2018, 15:42

Різні реформи в медичній галузі знищили 20 тисяч лікувально-профілактичних установ по всій країні. Таку думку висловив відповідальний секретар Національної медичної палати України Сергій Кравченко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"За роки незалежності і проведення медичних реформ у нас було знищено близько 20 тисяч лікувально-профілактичних установ", - зазначив експерт. За його словами, зокрема, були повністю ліквідовані всі дільничні лікарні, які наближали стаціонарну медичну допомогу до сільського населення, тому що вони перебували в сільській місцевості. Ці дії держави були абсолютно антиконституційними.

При цьому він додав, що таким чином реформи зробили медицину в Україні тільки ще більш недоступною для громадян. Тим більше, що, як зазначив С. Кравченко, кількість хворих у країні зростає з кожним роком, тоді як чиновники регулярно піднімають питання про необхідність скорочення ліжкового фонду.

Нагадаємо, замість нормативних актів для реорганізації і реформування медичних установ МОЗ надав лікарям тільки методичні рекомендації. Частина з необхідних нормативно-правових актів повинна була бути розроблена на початку 2018 року, проте на сьогодні така робота не ведеться.

Читайте АСН в Google News