Причиною Смоленської катастрофи став вибух у літаку, а у трунах знайшли сміття

10.04.2018, 13:57

Голова підкомісії Міністерства оборони Польщі з розслідування Смоленської катастрофи Антоні Мацеревич заявив, що причиною загибелі пасажирів президентського Ту-154 став вибух на борту, передає TVP.

"Пасажири загинули в результаті вибуху в центроплані (центральна частина крила літака, що з'єднує праву і ліву площини крила. - Ред.) до зіткнення із землею. Це стало причиною їхньої смерті", - сказав Мацеревич. На інших частинах літака було виявлено дію високої температури. Про вибух на борту також свідчать експерименти, проведені урядовою підкомісією.

За його словами, остаточний технічний звіт підкомітету може бути готовий в найближчі дні, але на з'ясування причин авіакатастрофи можуть піти роки.

Також сьогодні прес-секретар Національної прокуратури Польщі Ева Бялик повідомила, що під час експертизи було виявлено підміну тіл восьми загиблих. Всього в чужих трунах знайшли 69 фрагментів тіл, а з ними - сміття - пляшки, пакети, гумові рукавички та інше сміття.

При цьому в 90% документах російських судекспертів були помилки. Вони навіть описували органи, які у жертв були видалені раніше при різних операціях. 30% тіл росіяни взагалі не обстежили, сказала Бялик.

Читайте АСН в Google News