Спецпрокурор Мюллер відстояв право розслідувати український слід у справі Манафорта

03.04.2018, 20:08

Команда прокурора Роберта Мюллера довела в суді, що вона має право розслідувати співпрацю політичного технолога Пола Манафорта з урядом України і Віктором Януковичем. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Офіс Мюллера готовий надати суддям інформацію про секретне завдання, яке дозволить розслідувати «український» слід діяльності Манафорта.

"Спеціальний прокурор Роберт Мюллер отримав секретне доручення з повноваженнями розслідувати роботу колишнього голови кампанії Трампа Пола Манафорта на український уряд, на додачу до ймовірної змови з російською владою щодо втручання у вибори 2016 року", - повідомляє американська газета, посилаючись на документи, які беруть участь в судовому процесі.

У той же час, Мюллер заявив, що доручення було дано генеральним прокурором Родом Розенстайном ще в серпні минулого року. Згодом воно було розсекречено в суді прокурором, тобто командою Роберта Мюллера.

Це було зроблено щоб протистояти аргументам адвокатів Манафорта, які наполягали на тому, що у Мюллера мало повноважень для того, щоб вести цю справу. Нагадаємо, сам Манафорт продовжує заперечувати свою провину.

Читайте АСН в Google News