Кому за новим законом доведеться платити за комуналку сусідів

03.04.2018, 20:42

Хтось використовує магніти і платить менші, ніж належить суми. Хтось незаконно підключається до системи водопостачання в підвалах і зовсім не платить за це. Частина квартир має несправні крани, які постійно течуть ...

Відтепер «втрати» води в будинку через магніти, встановлені на лічильниках, кранів що капають, «негерметичних» труб, будуть компенсувати державі самі мешканці будинку. У перший раз "козлами відпущення" будуть ті квартири, в яких немає встановлених систем обліку кількості витраченої води, а в довгостроковій перспективі, тягар подібного роду витрат ляже на всіх мешканців будинку.

Розраховувати платіжки будуть так само без урахування вигоди з боку проживаючих - по будинковим, а не по квартирних лічильниках. На допомогу органам влади в цьому випадку прийде закон "Про комерційний облік комунальних послуг", який передбачає, що комунальні послуги надаються для всього будинку, а значить і "розкидати" витрати по ним будуть на всю багатоквартирну будівлю.

Висновки напрошуються самі собою - відтепер держава не буде більше за свій рахунок компенсувати недбалість і байдужість тих, хто користується системами водопостачання в багатоквартирних будинках, а значить за недбайливого сусіда тепер доведеться платити нам.

Читайте АСН в Google News