У Кабміні зробили прогноз врожаю на нинішній рік

03.04.2018, 19:25

Згідно з попереднім прогнозом, пізня весна не стане перешкодою хорошого врожаю зернових культур у нинішньому році. Про це заявив в.о. міністра агрополітики Максим Мартинюк на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"В цілому агротехнічні терміни дозволяють виконати весь комплекс весняних польових робіт у більш-менш оптимальному режимі. На цій підставі ми ніяк не зменшуємо прогноз щодо врожаю", - зазначив чиновник.

За його словами, на сьогодні очікується, що цей показник буде на рівні минулого року. Тоді, як нагадав міністр, було зібрано 61,3 млн т зернових і зернобобових культур.

Так, станом на 2 квітня вже засіяно 4,9 тис. га в Херсонській та Миколаївській областях. В цілому, як зазначив М. Мартинюк, під ярими зерновими і зернобобовими культурами планується засіяти 7,365 млн га.

Стан озимих на сьогодні оцінюється як дуже хороший, сходи отримано на 99,7% площ. Нагадаємо, українські монопольні виробники мінеральних добрив продають свій товар аграріям на третину дорожче загальносвітових цін, лобіюючи при цьому ембарго.

Читайте АСН в Google News