Через березневі снігопади посівна в Україні почалася на місяць пізніше

03.04.2018, 16:52

У зв'язку з погодними умовами посівна кампанія в Україні почалася з майже місячною затримкою. Про це заявив в.о. міністра агрополітики Максим Мартинюк на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Початок весняних польових робіт майже на місяць пізніше, ніж зазвичай, створює певні труднощі для агровиробників. Їм доводиться виконувати річний обсяг роботи за менший період часу", - зазначив чиновник.

За його словами, причиною затримки посівної кампанії став недостатній прогрів ґрунтів і сніг на полях по всій території країни, крім півдня. Більше того, на Лівобережжі до недавнього часу зберігалася крижана кірка.

В цілому агротехнічні терміни ще дозволяють провести весь комплекс робіт у "більш-менш оптимальному режимі". Таким чином, Мінагропрод, за словами його керівника, не знижує прогноз врожаю.

При цьому Мартинюк додав, що в середині березня 2017 року посівна кампанія вже йшла в 17 областях України, а в 2016-му сіяти почали і зовсім 23 лютого. Нагадаємо, українські монопольні виробники мінеральних добрив продають свій товар аграріям на третину дорожче загальносвітових цін, лобіюючи при цьому ембарго.

Читайте АСН в Google News