На рахунках "Газпром" зарезервував всю суму боргу перед "Нафтогазом"

03.04.2018, 07:40

Російський ВАТ "Газпром" зарезервував всю суму боргу НАК "Нафтогаз України" з транзитним контрактом - 4,63 млрд доларів. У балансі "Газпрому" визнають витрату в 272, 943 мільярдів рублів. В еквіваленті - це 4,74 млрд доларів, що майже повністю відповідає рішенню Стокгольмського арбітражу, прийнятого 28 лютого. Про це йдеться в опублікованому бухгалтерському балансі компанії в статті "штрафи, пені, неустойки за порушення умов договорів", повідомляє Тиждень.

Нагадаємо, що раніше "Газпром" визнавав борг в розмірі лише $2,56 млрд. Так що тепер російські газовики отримали негативну річну звітність. У "Газпрому" за 2017 рік відбулося скорочення чистого прибутку до символічних 100 млрд рублів, з 411 мільярдів рублів в позаминулому році. А найбільшою була - в 2011 році - 880 млрд рублів.

Раніше російський газовий монополіст "Газпром" повідомив "Нафтогаз України" про те, що відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, відновити поставки газу в Україну, а також виплатити Україні 2,6 мільярда доларів. "Газпром" подав апеляцію в суд округу Свеа про часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з "Нафтогазом України" щодо поставок газу.

Читайте АСН в Google News