Примусове годування Надії Савченко буде прирівняне до тортур

31.03.2018, 20:14

Примусове годування в СІЗО голодуючої народного депутата України Надії Савченко, яку підозрюють в підготовці терористичних актів в Києві, буде прирівняно до «тортур». Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявила сестра нардепа Віра Савченко, яка вказала на погіршення стану здоров'я Надії, і зазначила, що такі симптоми голодування її сестра переживала і в російській в'язниці.

«Не дай бог їм це зробити. Якщо вони це зроблять, їм кінець. Голодний протест Надії – це зброя проти тоталітаризму і в Кремлі і в Києві. А примусове годування в тюрмі у всьому світі прирівнюється до тортур. Ні про яке примусове годування не може йти й мови», - сказала Віра Савченко.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на зняття з Надії Савченко депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності, їй висунули звинувачення в організації теракту. 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Савченко – два місяці арешту. Адвокати депутата подали апеляцію, однак суд відхилив її.

Читайте АСН в Google News