Самогубство льотчика: Губернатор Савченко відсторонюється на час слідства

30.03.2018, 15:16

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко написав Президенту України заяву з проханням про звільнення з посади на час слідства у справі про самогубство Владислава Волошина.

Савченко сьогодні зібрав журналістів, яким оголосив це рішення. Відповідне відео він виклав на своїй сторінці в соціальній мережі.

"Я написав заяву з цього приводу і зареєстрував її сьогодні. ЇЇ зареєстровано 30 березня, №3231934301", - сказав О.Савченко. Він уточнив, що прийняв таке рішення, щоб "уникнути різного роду спекуляцій і не буде виконувати обов'язки на час слідства".

Відповідаючи на питання, чи прийняв Петро Порошенко його заяву, Савченко відповів, що за правилами документообігу, "не прийняти заяву неможливо".

Нагадаємо, заступник генерального директора з розвитку КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Аліна Коротич повідомила Громадському, що Владислав Волошин, який покінчив життя самогубством, вів переговори з Миколаївською облдержадміністрацією. За її словами, чиновники Миколаївської ОДА на чолі з губернатором Олексієм Савченком змушували Волошина підписати акти виконаних робіт на ремонт аеропорту, який почався в 2017 році. Волошин не погоджувався з цим.

29 березня в Миколаєві націоналісти почали масштабну акцію під назвою «29 березня - початок кінця Олексія Савченка на посаді голови Миколаївської ОДА». Партії «Національний корпус», ВО «Свобода», а також «Правий сектор» вийшли на підтримку громадських організацій до Миколаївської обласної адміністрації вимагати усунути на час слідства від виконання обов'язків керівника області Олексія Савченка, як одного з підозрюваних у справі про доведення до самогубства в.о. директора Миколаївського аеропорту, льотчика Владислава Волошина.

Читайте АСН в Google News