Після того, як "Київенерго" поверне столиці мережі і ТЕЦ, треба готуватися до підвищення тарифів

29.03.2018, 19:47

"Київенерго" поверне столиці теплові мережі і ТЕЦ в жахливому стані, тому киянам потрібно готуватися до підвищення тарифів на комунальні послуги. Таку думку висловив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Тарифи будуть зростати, тому що на когось потрібно вішати витрати майбутні з модернізації мереж теплових, з модернізації мереж теплових ТЕЦек і всього іншого господарства. Це недешеве задоволення", - зазначив експерт.

За його словами, зокрема, на модернізацію теплових мереж столиці, за різними оцінками ,необхідно близько 600 млн доларів, ще величезна сума знадобиться на оновлення "замортизованих" ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. При цьому він додав, що в такій ситуації киянам необхідно готуватися до того, щоб згуртовано і послідовно відстоювати свої інтереси і не дозволяти майбутньому ліцензіату підвищувати тарифи на комунальні послуги.

Нагадаємо, в кінці квітня закінчується термін дії договору оренди, за яким муніципальними тепловими мережами управляє "Київенерго". У мерії хочуть повернути тепломережі місту.

Читайте АСН в Google News