Дві по 50 і одна 90-метрова: у ДСНС розповіли, чим гасять пожежі у висотках

28.03.2018, 20:21

Для гасіння пожеж у столичних висотних будівлях в розпорядженні Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА є дві автодрабини по 50 м і одна довжиною в 90 м. Таку думку висловив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Сьогодні у місті є 90-метрова, дві 50-метрові, і основна маса автодрабин, якими користується Пожежна рятувальна служба, - це 30-40-метрові автодрабини", - зазначив експерт. За його словами, пожежні машини з довгими сходами дуже великі для умов міста і не зручні для експлуатації столичними пожежниками.

На його думку, необхідності у таких великих сходах в умовах міста немає. Крім того, місто має в своєму розпорядженні колінчаті підйомники довжиною 30 м. Така техніка, за словами Ткачука, міститься однаковою мірою в різних частинах міста для оперативного реагування на пожежі.

При цьому він додав, що в поточному році на потреби рятувальників було виділено близько 20 млн грн, що дозволило проводити переоснащення. У той же час, як підкреслив чиновник, питання безпеки в побудованому будинку належить до відповідальності будівельної компанії і експлуатаційної контори, які повинні стежити за дотриманням будівельних норм і за справністю евакуаційних шляхів.

Нагадаємо, в минулу неділю, 25 березня, в одному з ТРЦ м. Кемерово (Росія) сталася масштабна пожежа, яка забрала життя 64 людей, 41 з яких - діти. Згідно з офіційними заявами, охоронець закладу відключив пожежну сигналізацію, евакуацію відвідувачів ТРЦ також ніхто не проводив. Охорона покинула будівлю в перших рядах, тоді як в двох кінозалах люди були зачинені і просто згоріли заживо.

Читайте АСН в Google News