СБУ припинила незаконне ввезення в Україну Porsche

26.03.2018, 21:21

В Україні працювала нелегальна схема ввезення елітних автомобілів Porsche Cayenne з іноземною реєстрацією поза митним контролем. Про це у себе в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Слідчі виявили, що громадянин України купував в ОАЕ автомобілі, в основному марки Porsche Cayenne і відправляв в Україну. Після прибуття даних автомобілів на митницю в Одесі одержувач вантажу (брокерська компанія) відмовлялася від їх отримання на користь вищевказаного громадянина України, проте, в документах зазначала його вже жителем Придністров'я.

Далі приватний нотаріус з Києва оформляв довіреності на ряд осіб, уповноважував перевезти вищевказані автомобілі на територію Придністров'я. Автомобілі виїжджали з України на окуповану територію Молдови, після чого поверталися в нашу країну, але тепер уже вони могли легально перебувати на території України до 1 року.

Автомобілі перевозилися в спеціально облаштовані приміщення в Києві для їх подальшої розборки на запчастини, після чого їх незаконно реалізовували. Були проведені 11 обшуків, вилучено 3 Porsche Cayenne, 14 двигунів і велика кількість запчастин.

ь запчастин.

Читайте АСН в Google News