Суд отримав клопотання про арешт Савченко

23.03.2018, 10:08

До Шевченківського райсуду Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно нардепа Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба суду на своїй сторінці в соціальній мережі.

"На розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Савченко Н.В. - підозрюваної за ч.1 ст.109, ч.1 ст.14, ч.2 ст.28 , ч.1 ст.109, ч.1.ст.14, ч.2 ст.28, ст.112, ч.1 ст.14, ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.28, ч.1 ст.263. Інформація про час і місце розгляду зазначеного клопотання буде повідомлятися додатково", - повідомляє суд.

У той же час відомо, що засідання суду щодо обрання запобіжного заходу народному депутату відбудеться сьогодні, 23 березня. Орієнтовний час - 10:30. На даний момент охорона будівлі суду в рази посилена, передає кореспондент ASN.

Як передбачається, Генпрокуратура проситиме суд про арешт Савченко без права внесення застави. Минулу ніч нардеп провела в будівлі СБУ. Раніше в ГПУ повідомляли, що Савченко може бути надана додаткова охорона.

Надії Савченко інкримінують підготовку масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. На доказ зібраних слідством матеріалів, напередодні Юрій Луценко продемонстрував у парламенті півгодинне відео, на якому Савченко із затриманим раніше переговірником Рубаном планують обстріл центру Києва з мінометів.

Читайте АСН в Google News