Україна розірвала програму економічного співробітництва з Росією

21.03.2018, 13:33

Кабінет міністрів України припинив дію "Програми економічного співробітництва України і Росії на 2011 - 2020 роки". Рішення було прийнято в середу, 21 березня, на засіданні уряду, передає ASN.

Програму країни підписали 7 червня в 2011 році в Москві. У ній говориться, що Росія і Україна є стратегічними партнерами, і взаємні економічні інтереси обох держав обумовлені високим рівнем історично сформованих виробничих, коопераційних і технологічних зв'язків у всіх галузях економіки.

Кабмін прийняв таке рішення, оскільки з кінця 2015 року РФ здійснює торговельну і транзитну агресію щодо України - це і одностороннє припинення договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД для України, і заборона на імпорт для деяких видів сільськогосподарської продукції, сировини і продуктів харчування, зокрема походженням з України.

Але в Раді заявили, що цей крок уряду - лише імітація. Таку думку в кулуарах парламенту висловила віце-спікер Верховної ради, нардеп від "Самопомочі" Оксана Сироїд.

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що Міністерство закордонних справ України підготувало пропозиції та аналіз щодо призупинення або денонсації договору про дружбу, співпрацю і партнерство з РФ, а також проводить аналіз угод в рамках СНД, передає кореспондент ASN. За словами речника МЗС, зовнішньополітичне відомство розглядає різні варіанти щодо подальшого майбутнього цього договору, остаточне рішення приймає президент.

Читайте АСН в Google News