МЗС Британії: Путін особисто наказав отруїти Скрипаля

16.03.2018, 15:50

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон вважає, що рішення використовувати нервово-паралітичний газ військової категорії для усунення Сергія Скрипаля прийняв особисто президент Російської Федерації Володимир Путін, пише РБК.

"Ми нічого не маємо проти росіян, ні краплі русофобії! Ми проти політики Кремля Путіна і вважаємо, з великою часткою ймовірності, це було його особисте рішення використовувати отруту на британських вулицях, на вулицях Європи, вперше після Другої Світової війни", - сказав Джонсон .

Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт майже одночасно з Джонсоном заявив, що його країна "не бачить правдоподібної альтернативи" британській версії про те, що за отруєнням Скрипаль у Солсбері стоїть Росія.

Нагадаємо, колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію 4 березня знайшли в непритомності на лаві в парку міста Солсбері. 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія перебувають у критичному стані. Їх отруїли дуже отруйним нервово-паралітичним газом.

Читайте АСН в Google News