На Волині страйкуючі шахтарі перекрили дорогу Ковель - Львів, частина поїде мітингувати під АП

05.10.2015, 11:16

У Волинській області шахтарі перекрили автодорогу Ковель - Львів, інша група готується їхати на страйк під Адміністрацію Президента до Києва. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

«Близько сотні шахтарів, як і попереджали раніше, перекрили автодорогу Ковель - Львів. Через кожні 15 хвилин пропускають пожежні та швидкі. Інша група гірників уже готується їхати до Києва», - написав Волинець.

Раніше Волинець у соцмережі повідомляв про те, що гірники планували перекрити автошлях в районі мосту через річку Західний Буг.

«Увечері шахтарі розпочнуть голодування перед Адміністрацією Президента. Також у вівторок у Міненерговугілля група гірників планує бути на технічній нараді з ДП «Шахта №1 «Нововолинська». Тобто якщо на вівторок після наради не буде виплачено зарплату, буде оголошено про голодування», - розповів Волинець.

Шахтарі страйкують через борги по зарплаті. Борги по зарплатах усім шахтарям України (включаючи окуповані території «ДНР» і «ЛНР») на червень 2015 року становили 904 мільйони гривень.

Нагадаємо, в березні кілька сотень шахтарів провели акцію під стінами парламенту. Вони вимагали відставки міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина. Також раніше шахтарі окупованих Свердловська та Красного Луча Луганської області погрожували бойовикам страйками.

Читайте АСН в Google News