У Національному інституті раку дощ іде пацієнтам просто на голови

12.03.2018, 15:45

У Національному інституті раку сьогодні намагалися лікувати за допомогою парасольок. Цього разу хворим виявився дах медичного закладу над відділенням онкогематології. Акцію влаштували волонтери. Її мета - привернути увагу до побутових умов у лікарні, де протікає покрівля. Через високу вологість у приміщеннях грибок руйнує стіни і підлогу.

Пацієнт відділення Михайло Бену вперше потрапив на лікування в клініку в 2012 році. Зараз хлопець потребує трансплантації кісткового мозку - на операцію йому треба зібрати понад 120 тисяч доларів.

Він, сидячи на ліжку з парасолькою, каже, що за шість років в установі мало що змінилося: «У таких умовах людям тривалий час перебувати складно, але ж деяким доводиться бути і до півроку. А тут коли йдуть сильні дощі - вода капає на ліжко».

«Для людей з проблемами імунітету має бути забезпечений необхідний температурний режим, і в цілому - комфортні умови для перебування», - каже заступник директора Інституту Анатолій Головко.

Він розповідає, що дах протікає вже більше п'яти років: «Після здачі в експлуатацію будівлі капітального ремонту не було. Адміністрація просила, щоб гроші були виділені з держбюджету, а також залучала благодійників, які могли б допомогти не тільки з лікуванням пацієнтів, але і з ремонтом - щоб це лікування було більш досконалим».

У Національному інституті раку існує кілька корпусів, і в кожному з них свої проблеми - десь протікає дах, десь встановлені ще старі вікна. Внутрішні приміщення також потребують ремонту.

Читайте АСН в Google News