В українців відбиратимуть ще частину зарплати "на старість"

06.03.2018, 17:13

У парламентському комітеті з питань соцполітики порекомендували Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований законопроект про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Про це пишуть Вести.

Документом пропонується введення децентралізованої накопичувальної системи через недержавні пенсійні фонди. Частина обов'язкових внесків до пенсійної системи повинна накопичуватися на рахунках громадян, які самі їх і будуть платити.

З 1 січня 2018 року працівники зможуть формувати обов'язкові особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони в майбутньому отримають додаткове джерело пенсійних виплат крім виплат з солідарної системи.

Застраховані особи, яким на дату запровадження обов'язкової накопичувальної системи пенсійного страхування виповниться не більше 35 років, будуть платити зі своєї заробітної плати в недержавні пенсійні фонди внески - від 2% з щорічним збільшенням до 7%. Ті, кому більше 35 років, зможуть взяти участь у накопичувальній пенсійній системі добровільно.

Читайте АСН в Google News