У сто разів сильніший за героїн. Стало відомо, чим отруїли російського шпигуна

06.03.2018, 11:59

Британські видання пишуть, що колишній російський шпигун був отруєний опіоїдним анальгетиком фентанілом, дія якого можна порівняти з героїном, тільки в сто разів сильніше, пише The Guardian.

Сам Сергій Скрипаль і його молода супутниця досі перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Нагадаємо, екс-полковник Головного розвідувального управління Росії Сергій Скрипаль увечері 5 березня був госпіталізований з симптомами отруєння невідомою рідиною. 4 березня Скрипалю і його супутниці стало зле у торговому центрі в Солсбері.

Скрипаль служив у ГРУ Росії, в 1999 році пішов у відставку, а через п'ять років його заарештували, визнавши винним у шпигунстві і засудили до 13 років в'язниці. Через шість років Скрипаля помилували і обміняли на десятьох агентів російських спецслужб, затриманих у США. Він отримав притулок у Британії.

Преса припускає, що Скрипаль міг бути отруєний фентанілом. Цей опіоїд застосовується як анальгетик в анестезіології. Тривале вживання фентанілу викликає звикання, але токсична дія цього препарату більш сильна. Біологічний вплив фентанілу не відрізняється від того, яке викликається героїном, з тим винятком, що фентаніл може бути в сотні разів сильніше.

Читайте АСН в Google News