Кремль розглядає можливість виходу з Ради Європи

01.03.2018, 17:00

Влада Росії вивчає можливість денонсації Європейської конвенції з прав людини, що призведе до виходу Російської Федерації з-під юрисдикції ЄСПЛ і припинення її членства в Раді Європи. Про це інформує РІА "Новости", посилаючись на джерела в профільних відомствах країни-агресора.

«Під час розгляду скарг проти РФ політизація позиції ЄСПЛ зростає», - говорить співрозмовник агентства, зазначивши, що доводи і аргументація Кремля не беруться до уваги.

«Суд не враховує особливості правової системи Росії і норми міжнародного права, а також вдається часто до практики «подвійних стандартів», - говорить джерело.

Як зазначається, російські парламентарії були позбавлені права голосу в ПАРЄ, тому понад 20 суддів ЄСПЛ, багатьом з яких доручається розгляд справ РФ, були обрані без участі російських представників.

«Питання легітимності обрання суддів і ухвалених рішень щодо РФ залишається відкритим. Так, у державних органах РФ розглядається можливість ухвалення рішення про денонсацію ЄКПЛ, що призведе до виходу Росії з-під юрисдикції ЄСПЛ, а також припинення членства країни в Раді Європи», - кажуть співрозмовники.

Читайте АСН в Google News